Kérdés:
Milyen jó költségvetésű CPU használható otthoni szerveren?
Ajedi32
2015-10-11 05:59:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olcsó, de bővíthető kiszolgálót szeretnék építeni, amelyet az alagsoromban fel tudok állítani, és amelyet biztonsági másolatok tárolására, adathordozók (Plex) streamelésére és egyéb különféle szolgáltatások nyújtására használhatok a hálózatomon.

Míg Nem sok gondom volt más alkatrészeket választani ehhez az összeállításhoz (merevlemez, tok, tápegység). Ha jó CPU-t találok, akkor kissé túlterheltnek érzem magam. Túl sok tényező van a CPU sebességének meghatározásában ahhoz, hogy egyszerűen csak a specifikációk alapján tudjam megítélni.

Mi az a jó, költségvetési CPU, amelyet erre a célra használhatok? Elég gyorsnak kell lennie a Plex on-the-fly média átkódolásához, és azt akarom, hogy energiatakarékos legyen, mivel azt tervezem, hogy ezt a szervert 24/7 üzemeltetem, de ettől eltekintve jobb az olcsóbb. Az integrált grafika jó bónusz lenne, mivel megmentene attól, hogy külön videokártyát kelljen megvásárolnom, de ez nem feltétlenül szükséges, mivel egyébként is kaphatok olcsó videokártyát ~ 35 dollárért (a szerver általában fej nélkül fog futni, ezért nem a grafikához nem kell semmi divatos).

Milyen alaplapod van? Ez nagyban befolyásolta, hogy milyen CPU-t kaphat.
@Andy Még nem választottam alaplapot. A tervem az, hogy először a CPU-t választom, majd kiválasztok egy vele kompatibilis jó alaplapot.
Az átkódolás lesz a legrosszabb, amit csinálsz, de nagyban függ attól, hogy milyen formátumokat, felbontásokat és képkockasebességeket átkódolsz és mire.
@James Igen, sajnos nem vagyok egészen biztos abban, hogy milyen formátumokat és felbontásokat fogok használni. Valószínűleg nem 4k, de ettől eltekintve nem igazán vagyok biztos.
@Ajedi32, el kell döntenie a formátumokról, hogy megtudhassa, milyen CPU szükséges. Az Intel Atom CPU izzadságot nem képes átkódolni 320x240 MPEG-1 formátumra; a másik végletben egy hatmagos i7-3930K nem képes valós időben 2048x1536 h264 kódra átkódolni.
@Mark Jó pont. Korábban még nem állítottam be Plex szervert (részben azért csinálom ezt az összeállítást, mert szeretném beállítani), így valójában nem vagyok biztos abban, hogy milyen formátumokat használjak, de legalább tudok adni ballpark-tartomány. Valószínűleg a forrásfájlok lesznek DVD-k és Blu-Rays lemezek, és a kimenet 1080p lesz, bármilyen formátumban megfelelő a Chromecast számára.
@Mark A beállításom jelenleg nagyon rugalmas, mivel még mindig nem is vásároltam hardvert. Ha kompromisszumokra van szükségem ahhoz, hogy a CPU-t "költségvetési" árkategóriában tartsam, ez számomra rendben van, csak amíg a jövőben nyitva hagyom az ajtót a frissítések számára. (Ezért mondtam a kérdésben a "bővíthető" szót.)
használhatja a plex a quicksync-et? * Masszívan * csökkenti a videó átkódolásához szükséges terhelést / időt
@JourneymanGeek nem vagyok benne biztos. Kicsit guglizott, és úgy tűnik, hogy ez a válasz nem.
Kettő válaszokat:
Journeyman Geek
2015-10-12 11:04:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Plex> 2000-es jelszó pontszámot javasol, és egy 2.4GHz-es core2duót javasol legalább egy 1080P-s adatfolyamhoz.

Kezdetben a modern atomot néztem meg. 'építészeti celeronok, de kissé túl gyengék. Ha nem volt szüksége valós idejűre, akkor az 1080p átkódolás kiváló.

Mint ilyen a modern processzoroknál, egy „core” architektúrán alapuló kétmagos „pentium” remek lehetőség lenne. Biztos vagyok benne, hogy valaki javasolna egy AMD-megfelelőt, ami valószínűleg ár, sőt teljesítmény is versenyképes lenne, de az Intel ugyanúgy hatékonyabb processzorokat gyárt, és jól ismerem őket.

Beszélhetünk a most ról. Hajlamos vagyok a sólyom logikai növekmény útmutatókat használni egy új build kiindulópontjaként. Van egy minimális build az Intel G3250 alapján, és ez meghaladja a szükséges jelszó pontszámot. Kettős mag, és ha eldobja az összeadást a GPU-n, akkor az egész build alatt 300 dollár.

A közeljövőbeni használatra a kétmagos, kettős szálú G3470 jó lehetőségnek tűnik. Ez a tetőablakon alapul (így kihasználhatja az új tábla összes kedves új funkcióját). A G3470 Passmark-pontszáma 3 753. Bár ez egy „új generációs” alkatrész, egy olyan vonal számára, amely csak kiskereskedelembe csöppen, érdemes megfontolni, hogy ez egy jövőbiztos kialakítás lenne, amelyet frissíthet a következő generációra, és az alaplapok támogathatják az olyan újdonságokat, mint az m.2 és az DDR4 opcionálisan. Valójában ajánlottam egy G3270-et, ha létezik.

Ah, igen, a Sólyom útmutató mindenképpen hasznosnak tűnik. Az AMD processzorokat utánanéztem, mióta jó hírű a sokmagos teljesítmény dolláronként, de az a benyomásom is támadt, hogy az intel CPU-k általában energiatakarékosabbak. A jövőbiztonság (ha ez akár egy szó is) itt is fontos, ezért mindenképpen utánanézek az Ön által említett részeknek.
Őszintén szólva, a CPU kiválasztása sokkal összetettebb, mint korábban. Még abban a napban, amikor csak a legtöbb órajelet választotta a pénzéért, és készen állt;)
Igen, ezért kerültem ide. Kezdetben csak a PCPartPicker programot használtam, de azt tapasztaltam, hogy ez nem volt túl jó a CPU-k összehasonlításához, mivel nincsenek referenciaértékei vagy bármilyen más jó módja a CPU teljesítményének összehasonlítására. Akkor jöttem ide. Azóta felfedeztem a cpubenchmark.net webhelyet, amely alkalmas a processzorok teljesítményének összehasonlítására, de más tényezők összehasonlításában nem olyan jó, mint a PCPartPicker, és most a Falcon útmutatót nézve úgy tűnik, hogy ez jó kiindulópont lehet. Még mindig nagyon trükkös ...
timuzhti
2015-10-30 07:22:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mivel a streaming tisztességesen többszálas alkalmazás, folytatom, és javaslatot teszek egy AMD-megfelelőjére, az Athlon 860K-ra, amely a Steamroller architektúrán alapul. Ez egy fel nem nyitott CPU, kettős modul, 4 CMT mag, a jeladó pontszáma 5617, nem lehet sokkal drágább, mint a Pentiumok. Ha iGP-t szeretne, akkor az A8-7670K az én ajánlásom, körülbelül 20 dollárral több. Ne feledje, hogy a CPU lassabb lenne, mert meg kell osztania a TDP-t a grafikával. Ellenkező esetben megvásárolhat egy különálló GPU-t.

Azt javaslom, hogy a CPU-hoz egy hűtőt is használjunk, például a Cryorig H7 -et, a 95 W hő mozgatásához. el. Lehet, hogy még túl is túllicitál egy kicsit.

Az Athlon és az A8 egyaránt DDR3 RAM-ot használ. Ha az A8-at választja, mindenképpen szerezzen gyors RAM-ot, mert az iGP lényegesen gyorsabban teljesítene.

Összességében az AMD-nek valamivel drágábbnak és kissé gyorsabbnak kell lennie.

Érdekes. Jó pontot mond az AMD processzorok többmagos teljesítményéről. Kicsit aggódom az energiahatékonyság miatt, bár ezeknek a CPU-knak a TDP-je van. A jövőbeni bővíthetőség lehetőségeiben sem vagyok túl biztos, mivel nem láttam sok gyorsabb AMD processzort, amely az FM2 + foglalatot használja. (Azt jelenti, hogy a frissítéshez le kellene cserélnem az alaplapot, igaz?)


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...