Kérdés:
Thinkpad x220 vagy chromebook?
Tanonic
2017-01-08 22:43:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olcsó, hordozható és tartós laptopot keresek Linux futtatásához. Elég sokat keresgéltem, és megtaláltam a Lenovo Thinkpad x220-at. Tudom, hogy a Thinkpadoknak állítólag nagyszerűek a Linuxok és valóban tartósak. Ez 12,5 hüvelyk, ami jó méretű. itt vásároltam 199 € -ért, majd vettem egy 120gb-os SSD-t az amazontól kb. 45 € -ért. De ugyanezért a pénzért kapnék egy Chromebookot is, amely könnyebb és jobb az akkumulátor-élettartama. Csak nem tudom, mennyire viselkedne jól Linux alatt azoknál a dolgoknál, amiket meg akarok csinálni.

A dolgok, amiket meg akarok csinálni:

  • Tedd rá az Arch Linux programot i3wm-mel
  • Webes böngészés, beleértve a YouTube-ról, a Netflixről érkező video streaming-et ...
  • alapvető Java programozás (de semmi intenzív)
  • HTML, CSS szerkesztés és hasonló dolgok hogy
  • Szabad Iroda
  • Thunderbird e-mailhez
  • esetleg játszhat valami intenzív gőz indie játékokat vagy utánozhatja a Nintendo DS játékokat

Menjek egy használt Thinkpaddal, vagy szerezzek be új Chromebookot? Melyik Chromebookok jó alternatíva itt?

Csak arra kíváncsi, hogy milyen kutatásokat végzett a vizsgált rendszerekkel kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy az [Archwiki] (https://wiki.archlinux.org) információval rendelkezik a rendszer kompatibilitásáról, különösen a króm OS eszközökről és azok frissítési képességéről: [Archwiki Chrome OS 1. generációs eszközökre vonatkozó információk] (https: //wiki.archlinux.org/index.php/Chrome_OS_devices/Chromebook) és [Archwiki Chrome OS főoldal] (https://wiki.archlinux.org/index.php/Chrome_OS_devices).
Igen, csináltam néhány kutatást, de hallottam olyan problémákat, mint például az audió nem működik, és a Chromebook téglájának lehetőségét
Személy szerint nem rajongok a használt számítógépes berendezésekért. Szerintem biztonságban kell lennie, ha ellenőrizheti, hogy a választott chromebook képes-e futtatni az Arch Linuxot.
Érdekes lenne kideríteni, hogy az Arch-ot külső meghajtóról tudod-e indítani. Úgy tűnik, hogy a korai chromebookok több problémát vetnek fel, mint az újabb modellek. Ezért az olcsóbbak nem biztos, hogy a legjobbak. Lehetséges, hogy kérdeznie kell az Arch és a Chromebook fórumain.
Jelenleg inkább a Thinkpad felé igyekszem, csak azért, mert nagyobb teljesítményt érek el az árért, másrészt aggályaim vannak a chromebookok tárolási lehetőségeivel kapcsolatban. Találtam néhány lehetőséget az ebay-en a Thinkpad x220-hoz, ssd-je 170 € körüli, ami nagyon jó üzlet.
A Thinkpad T és X széria köztudottan (szinte) tökéletesen működik a Linuxszal. Azonban nagyon függ a disztribúciótól, hogy meddig jut "a dobozból".
Három válaszokat:
andDevW
2017-08-23 05:28:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Itt, az Egyesült Államokban vásárolhat egy HDD nélküli ThinkPad x200-at, jóval 100 dollár alatt az eBay-en. Töltse fel a memóriát 8 GB-ra vagy annál nagyobbra, és adjon hozzá egy mstata SSD-t, és akkor gyors géppel fog dolgozni. Telepítse a Chromium böngészőt, és ugyanúgy használhatja az összes Google-alkalmazást és -bővítményt, mint a Chromebookon. Az akkumulátor élettartama fantasztikus, csak szerezzen be egy használt 9 cellát, és telepítse a TLP, a tp-smapi és az acpi-call programokat.

Másrészt a Chromebookok csodálatosak, és az Arch-ot egyszerűen futtathatja SD-kártyán a krutonnal. Az Asus C202 használatával ugyanolyan tartósságú lesz, mint a ThinkPad esetében. Hátránya, hogy sokkal kevesebb memóriája lesz, mint az x220-hoz.

user2497
2017-08-23 18:13:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az X220 (nem biztos benne, hogy az X220s) 16 GB RAM-ot tud igénybe venni, és rendelkezik egy nyílással, amelyet egy szabványos 2,5 "-es lemez mellett egy mSATA merevlemezhez is használhat. Kiváló hűtéssel rendelkezik (nagy réz hűtőbordák), és az enyém soha nem kap túl forró. Kiterjesztheti dokkolóval vagy ultrabázissal, és további meghajtókat és elemeket adhat neki. Egy 9 cellás 10–12 órás spártai beállításokat biztosít. Az USB3 expressz kártyával érhető el (névleges 2,5 Gb / s sebességgel) ), így nem hiányzik, csak egy ebay-vásárlást igényel. Évek óta használom az enyémet, és még kopás jeleit sem mutatja.

Örökre megjavíthatja az X220-at; ha egy alkatrész meghibásodik, beszerezhet egy újat. Egyikem sem bukott meg, de nem kellene sokat költenem ahhoz, hogy hibás X220-at vegyek egy vödörnyi alkatrészért.

Chromebookok ... vicces. Legalább könnyűek. Az X220 1,6 cellás, 6 cellás akkumulátorral. Ragassza a táskájába, és nem veszi észre a súlyát. Ha nincsenek izmaitok, akkor talán a Chromebook a legjobb megoldás A lányok is látják m a macbookok és a chromebookok előnyben részesítésére, mert szépek, mint a virágok, szóval van ilyen.

LiveWireBT
2017-08-23 11:17:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Chromebook nem olyan legújabb modellje, ahol az audio működik, jó lenne, ezt a táblázatot használhatja megfelelő modellek megtalálásához. Az N22-hez hasonló, 4 GB-os modell képes lenne elvégezni az Ön által felsorolt ​​feladatokat, és felbontásban és méretben illeszkedni a Thinkpadhoz, miközben karcsúbb és könnyebb, de a Thinkpad vezető szerepet játszik a teljesítmény, a tartósság és a javítás terén. Ebben az árkategóriában szeretném, mint te, a Thinkpad felé mozdulni, és megpróbálni a lehető legtöbbet kihozni belőle.

Az olyan modellek, mint az Asus C302, kétszer annyi pénzért jelentek meg, amennyit el akartál költened, amikor feltette kérdését. Megvan, és ez egy fantasztikus eszköz, ha kézbe veheti. Nagyon vékony méretű és 1080p érintőképernyővel rendelkezik, ami értelme van a nemrégiben kiadott Playstore for Chrome OS számára. A Thinkpad továbbra is vezető szerepet játszik a tartósság és a Linux kompatibilitás terén, és a processzora valószínűleg még mindig gyorsabb, mint a passzív hűtésű, alacsony fogyasztású társaik, a nem cserélhető memória és a lassú eMMC tárhely. futómű és kevesebb energiafogyasztás egy használt x220-mal ellensúlyozza a teljesítményt és a megbízhatóságot. Ha a méret és a súly nem kérdés, akkor beszereznie kell a Thinkpad-ot és valószínűleg egy második akkumulátort.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...