Kérdés:
Driverless GPS Logger
exterrestris
2018-05-20 19:30:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

GPS-naplózót keresek, hogy gyaloglás közben létrehozhassak nyomokat, amelyeket később felhasználhatok fényképek geocímkézésére. Ehhez már több éve használok egy Q-Starz BT1000P-t, de a következő okokból szeretném cserélni:

 • Nem bízhatom benne, hogy több mint 1- 2 nap, mivel nincsenek meghibásodás jelei - egyszer elvesztettem egy egész napos pályát, mert korán teljesen megfagyott, és még egy napot veszítettem, amikor megpróbáltam kijavítani - végül hosszabb ideig kellett húznom az akkumulátort, hogy visszaállítsam, elveszítve minden adat, ami rajta volt. Ennek eredményeként naponta töltöm le a naplót.
 • A számok eléréséhez / letöltéséhez a Q-Starz saját szoftverének használata szükséges - ehhez Windows szükséges (az illesztőprogramokhoz és a szoftverekhez), és működő internetkapcsolatra (a do bármi) a Google Maps API függősége miatt. Ezt a szoftvert már jó ideje nem frissítették, és beágyazott Internet Explorer példányt használ a térkép megjelenítéséhez, mivel mivel a Google Maps már nem támogatja az IE-t, az azt jelenti, hogy csak idő kérdése, hogy teljesen leálljon .

Ezért olyasmit keresek, amely a naplókat könnyen olvasható formátumban rögzíti és a hozzáféréshez nincs szükség speciális operációs rendszer-specifikus szoftverekre / illesztőprogramokra - pl pendrive-ként való bemutatás, vagy SD vagy micro SD kártyára történő felvétel - amelyet aztán USB-OTG-n keresztül tudtam elérni androidos okostelefonommal, vagy lehetőleg automatikusan biztonsági másolatot készítsen a WD My Passport Wireless Pro készülékemről (ami egy önálló akkumulátor Powered HDD USB-porttal és SD-kártyaolvasóval az SD-kártyák és az USB-meghajtók automatikus „fej nélküli” importálásához / biztonsági mentéséhez).

Követelmények:

 • Naplóhely elég gyakran ahhoz, hogy pontos gyalogos pályát hozzon létre (néhány méter / másodpercenként)
 • Az akkumulátor élettartama legalább 1-2 nap gyaloglás a nyomkövetés közben (min. napi 12 óra), lehetőleg hosszabb
 • USB-vel tölthető, vagy felhasználó által cserélhető akkumulátorokkal (ha cserélhetők, akkor nem saját), a hosszabb távú (pl. egy hétig tartó) használat érdekében
 • A naplóformátum olvasható Windows / Android rendszeren, és egyszerűen GPX-be konvertálva
 • Jelenleg megvásárolható az Egyesült Királyságban / EU-ban - ezt hangsúlyozva az általam látott összes opció ajánlásával (például a Recommended driverless GPS logger? a GIS Exchange-en) régóta lehetetlen megvásárolni
Hogyan viszonyulsz a barkácsoláshoz? Raspberry Pi 3 (vagy stb.), USB-s GPS, SD-kártya, néhány kód, amelyet sokan mások végeztek hasonló projektekben, és természetesen USB-s akkumulátorcsomagok. Ha 64 GB-os SD-kártyát kap, soha nem kell soha nem törölnie egy fájlt. Egy kis programozás, és alapvetően bármilyen funkciót hozzáadhat. A Pi 3 beépített wi-fi és bluetooth funkcióval rendelkezik (használjon lényegesen több energiát, ha folyamatosan bekapcsolva marad)
@cybernard Érdemes lehet megvizsgálni - tudsz olyan példát, amelyet az emberek online dokumentáltak?
Kettő válaszokat:
cybernard
2018-05-22 21:34:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

portable logger

https://www.amazon.com/Columbus-Bluetooth-Driverless-waypoints-Compatible/dp/B001JJRBU8

 • 51 csatornás MTK chipset továbbfejlesztett pozicionálási rendszer technológiával (akár 1,5 m pontossággal az EPS technológiával.
 • A beépített mikrofonnal ellátott hang-tag funkció lehetővé teszi élő hangcímkék hozzáadását bármilyen útpont
 • MicroSD foglalat legfeljebb 2 GB * kapacitású támogatással (kb. 25 000 000 útpont, több mint 2 év) * MEGJEGYZÉS: 1 GB-os microSD kártya opcionális a csomagban.
 • Nyomja meg -To-Log (POI horgonykulcs) lehetővé teszi a POI bármikor történő megjelölését. Az egyedi SPY mód lehetővé teszi a folyamatos készenléti naplózást egy hónapnál hosszabb ideig.

  Akkumulátor-üzemidő:

 • Navigáció & Útvonalnapló üzemmód: 13-15 óra
 • Navigációs mód: 15-17 óra
 • Útvonalnapló mód: 18-24 óra
 • Kém mód: 15 - 30 nap
 • A teljes töltésnek körülbelül 2-3 órát kell igénybe vennie.
 • A csipogást nem lehet kikapcsolni. (Ez nem biztos, hogy igaz)

enter image description here http://www.cbgps.com/download/C olumbus_V-900_User_Manual_V4.0_HUN.pdf Milyen sípolásról van szó? Page 9 2. szakasz 4. lépés, ha a túl sebesség riasztó a szoftvert használja a túl sebesség riasztás konfigurálásához. Maximális értékre állítva le kell kapcsolnia. A maximális érték 300 km / h

A hangjelzést nem lehet kikapcsolni? Mi csipog?
@Michael fogalmam sincs milyen csipogás, másoltam és beillesztettem valahonnan. Még május 22-én megadhattam volna neked a forrást, de túl hosszú volt. Van egy másik naplózóm, de a modellem megszűnt, ezért ajánlani kellett egy másikat.
Köszönjük a frissítést! Aggódtam, hogy ez inkább hasonlít a "Csipog minden alkalommal, amikor mintát vesz" vagy ilyen hülyeségre. Nekem egyszer volt egy vezeték nélküli telefonom, amely minden alkalommal, amikor csatornát váltott, sípolt, ami az éjszaka minden órájában zajlott, és ezt sem volt mód kikapcsolni - feltekerve kinyitva és vezetéket vágva.
cybernard
2018-05-21 05:01:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Meglévő mobiltelefon
 2. GPS-alkalmazás
 3. mentse a telefonra / SD-kártyára
 4. extra USB-akkumulátorok a mobiltelefon feltöltése érdekében. / li>

Megjegyzések:

A mobiltelefonok különböző GPS-chipkészleteket használnak, ezért nem mondhatom, hogy kap-e vételt vagy milyen jó lesz. Előfordulhat, hogy mobiltelefonjának GPS-je nem pontos és elég az Ön számára. Szerezzen be egy alkalmazást is, amely a háttérben naplóz, így a képernyő kikapcsolható.

Volt ilyenem, de sajnos a jelenlegi telefonom akkumulátorának élettartama csak rövid távú követésre alkalmas, még külső akkumulátorral is. Valószínűleg használhatnék egy-két napig külső erővel, de ennél biztosan nem hosszabb ideig.
Ugh. Azért jöttem, hogy alternatívát kerestem a mobiltelefonok számára az általuk felvetett problematikus természet miatt (azaz a szoftverköteg sok mindent közepesen csinál, nem pedig egy dolgot nagyon jól, nehéz meghatározni, hogy az adott telefonon mennyire jó a GPS, és kivehető akkumulátorral rendelkező jó telefonok csökkenése)


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...