Kérdés:
Melyik CPU hűtőt vegyem?
Marcus Vinicius
2015-12-28 08:06:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megtaláltam ezt a 4 hűtőt ugyanazon az áron, de nem tudom, melyiket vegyem meg.

Kedvelem a teljesítményt és a hőmérsékletet. a méret / kinézet nem igazán számít, ha belefér az alvázba, örülök (780T Full Tower PC tok).

Nem tervezek semmit túlhúzni.

CPU hűtő az Intel I7 6700k + Z170 deluxe + egy GTX 980ti buildhez.

Jó lenne csendes felépítésű, de ez nem olyan nagy baj. Az a hűtő, amely nem igényel karbantartást, óriási pluszt jelent (gondolom, a zárt vízhűtő és a gőzkamra nem igényel karbantartást ...)

  • Cooler Master V8 GTS
  • Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme
  • Corsair Hydro H100i sorozat
  • Phanteks PH-TC14PE 140 mm UFB

Ha van jobb hűtő 100 dollár alatt számomra érdekes lesz tudni ...

Tudom, hogy ez a kérdés kissé szubjektív, de nem találom a választ online, csak mindenhol más véleményeket látok ...

Kérjük, adjon meg további részleteket. Milyen terhelést végez? Túlhajtást tervez?
@Peter Nem fogok túlhúzni semmit. Ezt a számítógépet a játéktervezéshez fogom használni (grafika a programozáshoz, 3D és 2D) és AAA játékokat fogok játszani. Használandó programok: Blender, Maya, Unity 3D, Photoshop, Unreal Engine 4. Játékok: Far cry 4, Gta 5. Egyetlen 1080p monitort fogok használni. Köszönöm
Fontolgatta-e inkább a Haswell-E (5820K) használatát? A 2 extra mag hasznosabb lehet, mint a kissé magasabb egyszálas teljesítmény a 6700K-on, és valójában olcsóbb (hacsak nem mikrocentrum közelében laksz, ebben az esetben az ár egyenletes), még az X99-es alaplap magasabb költségeit is beleértve használhatja, hogy minél több RAM-ot vagy nagyobb SSD-t szerezzen be.
A kérdésére nincs válasz, csak vélemények vannak. Ha nem tervezel OC-t, akkor még a dobozhűtő is elegendő. Miért ne próbálná ki először a dobozhűtőt, majd megtudja, van-e olyan hátránya, amelytől meg akar szabadulni? Nincs értelme 0dB-os CPU-hűtőt kapni, amikor a GTX akár 11-ig is beindul.
Ha nem tervezi a túlhúzást, bármely olyan processzorhűtő megteszi, amely támogatja az LGA 115x foglalatot. Mivel a 6700k nagyon hűvösen fut, nincs szüksége fantáziadús hűtőre, olcsó lesz.
Egy válasz:
Peter Zhu
2015-12-29 06:58:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ha mind a 4 hűtő azonos áron van, akkor a H100i készüléket ajánlom. Ez egy nagyon erős zárt hurkú CPU-hűtő (ezzel a hűtővel komoly túlórázást végeztem). Mivel túlhajszolható CPU-t kapott, ha a jövőben szeretne túlhajtani, akkor ezzel a hűvösebb készülékkel nem lehet gond. Az új Skylake CPU-k vékonyabbak a PCB-vel, így a nehéz CPU-hűtők valóban meghajlíthatják a chipet (nem jó dolog). Mivel az összes többi megoldás nagyon nehéz toronyhűtő, a H100i megakadályozhatja a CPU hajlítását.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...