Kérdés:
Hordozható napelem kempingezéshez és hátizsákos utazáshoz?
Firepower0701
2015-11-06 20:28:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elég sokat táborozom és hátizsákozom, így egy hordozható napelemet találnék okostelefonom és laptopom táplálásához. Szeretném, ha a napelem:

  • 19 és 12 voltos kimenettel rendelkezne
  • 2,4 amperes USB-vel
  • Súlya kevesebb, mint 10 font
  • Hajtsa be úgy, hogy a hátizsákba illeszkedjen értékeld, hogy egy 90 wattos tápkábelt támogat, mint ez, mivel inkább nem veszek másik adaptert.
  • Opcionális : Rendeljen beépített akkumulátort több mint 10000 MAh.
19V és 12V kimenetek milyen formátumban? USB csatlakozó? Negyed hüvelykes jack? 3,5 mm-es jack? Van még valami árkányos csatlakozó?
@artofcode, ha megfelelő feszültséggel rendelkeznek, könnyen találok adaptert
Egy válasz:
user56reinstatemonica8
2016-03-14 20:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az USB-eszközök napenergiával történő ellátása meglehetősen egyszerű, a laptopoké pedig sokkal nehezebb. Tényleg látja az energiaigény különbségét, amikor megpróbálja magát ilyen módon feltölteni.

Olyan országban élek, ahol megbízhatatlan áramellátás van, de jó a napsütés, olyan beállításokkal, amelyek képesek fenntartani a hordozható számítógépem napi körülbelül 7-8 órán keresztül töltődött anélkül, hogy túl sok gondot okozott volna. Noha az általam használt termék többe kerül, mint a 200 dolláros költségvetés, feltételezem, hogy kempingezés közben nem fog egész napos munkát végezni, és van egy alacsonyabb fogyasztású lehetőség, amely néhány órás laptop-használatot és feltöltöttet jelent. USB-eszköz egy napsütéses napon, amely megfelel a költségkeretének.


< 200 USD opció

Poweradd 40 wattos napelemes töltő, jelenleg 159,99 USD (ez azt írja 499,99 dollárért eladó, de szkeptikus vagyok, tavaly júniusban volt hasonló kedvezmény, amikor megvettem a 60 wattomat.

enter image description here enter image description here

Ajánlom a PowerAdd paneljeit, mert nagy hatékonyságúak, nagyon hordozhatóak, tartósak, és van beépítve néhány alapfeszültség-vezérlés, 18 voltos feszültségen, amely a legtöbb laptop és akkumulátor számára megfelelő, és az opcionális USB-kimenet túlságosan egyenes a paneltől. Mindkettőjük rendelkezik egyenáramú kimenettel (laptop vagy akkumulátor számára) és USB-kimenettel, és mindkettőt egyszerre tölthetik (bár nyilván mindkettő lassabban fog tölteni). A legtöbb szokásos napelemtől eltérően (nem számítva az olyan drága készleteket, mint a GoalZero) kifejezetten ezt a fajta felhasználást szem előtt tartva tervezték, és különféle laptop- és USB-adapterekkel (alapvetően mindennel, kivéve az Apple-adaptereket, amelyeket külön kell megvásárolni). . A 60W-os motor még ugróvezetéssel is rendelkezik, és elindíthatja az autót (bár úgy tűnik, hogy a 40W-os nem).

Közel egy éve szinte naponta használom a nagyobb (259 USD) 60 wattos verziót. Nagyon hordozható - lehajlik egy keménykötésű regény méretéig, és körülbelül ugyanannyit nyom. Erős és rugalmas is, kicsit ad és hajlít, valamint vízálló vászon. Túlélte egy trópusi esős évszakot (közvetlen heves esőzésektől tartottam, de rengeteg fröccsenést és páratartalmat, valamint némi esőt igényelt) és nagyon poros légkört. A 40 watt még hordozhatóbb lesz, és ugyanolyan stabil.

Van egy kis művészet, ha úgy állítjuk be, hogy a helyes utat mutassa, és bármit tölt, árnyékban is tartsa - olyasmit ajánlok, mint a mosózsinór vagy (amit használok) bungey zsinórok karabinerkapcsokkal.

Frissítés: a napenergia piaca gyorsan mozog, és több mint 6 hónapja voltam először ezt vizsgálva, és azóta több új termékek jelentek meg, amelyek a jelek szerint ugyanazt az erőt és funkciókat kínálják, mint a 60 W-os verzió a 40 W-os változat árán, a KingSolar (15V), a Suaoki (18V) és ALLPOWERS (18V). Közvetlen tapasztalatok alapján tudom, hogy az általam használt 60 W-os PowerAdd jó, ha ezek ugyanolyan megbízhatóak, akkor nagy értéket képviselnek. A 40 W-nak elegendőnek kell lennie alkalmi használatra kempingezés közben, a 60 W-os idő pedig egyszerűen elegendő egy napsütéses helyen.


Nem használtam a 40 W-ot, de itt van néhány tipikus valós kimenet 60 wattomtól, becslések szerint egyharmad csökkentéssel:

  • Tökéletes körülmények 11: 00-16: 00, közvetlenül a napra mutat, nincs felhő, napos nap: szinte a maximális teljesítményt érheti el. Számomra ez megegyezik egy jó hálózati töltővel (3 amper felett). A 40 watt felfelé, kissé északra / délre, a féltekétől függően, még mindig átlagosan 2 amper körül kell, hogy legyen, körülbelül 5 órán át naponta, mivel teljes szabadságot élvez a helyén, aminek elégnek kell lennie a teljes vagy csaknem teljes feltöltéséhez töltse fel a legtöbb laptopot. USB-eszközt is tölthet egyidejűleg, ami összehasonlíthatja a laptop töltését az alábbi golyóval.
  • Bármely a világos felhőből, a tökéletlen szögből vagy az USB töltéséből eszköz ugyanabban az időben: Ez jellemző rám, mivel korlátozott az a helyem, ahol az épületemet elhelyezhetem, így általában körülbelül 25 fokos az ideális szögetől, és általában 18V / 2.1A-t kap megfelelő csúcs idején óra (nagyjából 11: 00-16: 00), ami összehasonlítható néhány régebbi laptop töltővel. Olyan dolgot kell kapnia, mint a 18 V / 1,4 A, amely elegendő ahhoz, hogy naponta néhány órát használjon ki egy laptopból.
  • A fentiek bármelyike ​​: ez megdönti egészen a 18V / 1.4A-ig, ami könnyen elegendő napi néhány órára, de határozottan nagyon észrevehetően lassabb, mint egy nagyon régi laptop a hálózatról. A 40 W-os teljesítménynek 18 V-ot kell fenntartania, de lassú lesz. Valószínűleg hasonló sebességgel, vagy kissé lassabban tölt, mint egy laptop, miközben bekapcsolt állapotban használja az áramot.
  • Teljesen árnyékban vagy borult, nyári nappali : Például reggel, amikor a a nap az épület rossz oldalán van, vagy amikor a nap nem erős felhő mögött van, de vagy nyár van, vagy a trópusokon tartózkodik. Általában 15V / 0.3A-t kapok, ami elég lassan, de lassabban tölteni, mint amennyit a laptop használja. Egy ilyen nap egy-két órás erőt adhat. Lehet, hogy a 40 W-nál egyáltalán nem töltődik fel, de az USB-t mégis tekintélyes sebességgel kell töltenie.
  • Erős felhő, vagy közvetett napfény kissé felhős napon: a 60 W általában eléggé képes kezelni az USB lassú töltését (kevesebb, mint 1 amper az 5 voltos USB-vel, vagy elegendő egy részben kimerült okostelefon egy nap alatt). Azt várnám, hogy a 40 W-os vagy nem csinál semmit, vagy akár egy óra telefonhasználatot is kezelhet egy nap alatt.

Fontos szempont: a a laptop akkumulátorát. Először feltételezem, hogy 18 V-os bemenetről van szó. Lehet, hogy nagyon nyűgös a minimális feszültsége is, ebben az esetben valószínűleg nem töltődik fel megbízhatóan, kivéve a felső két golyó körülményét.

Emiatt és a sokoldalúság kedvéért soha nem töltöm be közvetlenül a számítógépemet, hanem a panelt csatlakoztatom egy akkumulátorhoz, de a közvetlen töltés egyes laptopoknál jobban működhet. Az akkumulátorom nem szereti a töltést és a lemerülést egyszerre, ezért kettő van a birtokomban, mivel a számítógépemet napfényes órákban dolgozom, miközben a nappali órákban dolgozom, míg a másik töltődik, de feltételezem, hogy szabadban foglalkozol nappal, akkor bármit is csinál egy laptop, míg sötétedés után táborozik, az elegendő lesz az Ön számára.

Én a 26000mAh intocircuit használom, amelyeknek elég rendes a 15V-19V bemeneti tartománya, és hordozhatóak (ugyanolyan méretűek, mint egy puhakötésű könyv, hasonló súlyúak, mint egy teljes kulacs) 99,99 dollárba került (ismét "diszkontálva" 299 999 dollárból, de még soha nem láttam őket nem ennyire diszkontálva), ami meghaladná a költségvetését. Ezenkívül 12 V és 15 V, valamint 19 V feszültséggel is képesek kimenni, és USB-ként is nagyon sokoldalúvá teszik őket. Furcsa módon az Anker olyasmit ad el, ami azonos (komolyan, azonos ), kivéve a kisebb és alacsonyabb kapacitást (20 000 mAh). Furcsa módon ez is pontosan ugyanaz az ár. Lehet, hogy valahol olcsóbban találja meg, így a plusz panel 200 USD vagy annál kevesebb.


Ha elégedett azzal, hogy naponta csak egy vagy két órát használ laptop, és főleg, ha több USB-eszköze van, egyszerűen csatlakoztasson egy normál, csak USB-hez csatlakoztatott olcsó akkumulátort, amelynek kapacitása 7000-11000 mAh körül van. a laptopot, és kb. egy nap után újratöltődnie kell, elegendő ahhoz, hogy két USB-eszközt feltöltsön, míg a laptop körülbelül egy-két órás töltöttséget nyer. a nap - ez meglehetősen trükkös lehet)Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...