Kérdés:
Külső SATA ház több lemezhez
casey
2015-09-21 22:36:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Külső SATA házat keresek, amely minimum 4 szabványos, 3,5 "formátumú SATA merevlemezt tartalmaz.

Jelenleg van egy 4 lemezes házam a Vantec-től, amely SATA portot használ szorzóval, de van egy hátránya, hogy az egyik port mindig SMART-kiesésnek számít, a lemeztől függetlenül, és általában rossz hűtéstől szenved.

Követelményeim:

  • Legalább 4 lemezház 3,5 "formátumú SATA lemezek
  • Jó hűtés, ideális esetben alacsony a rezgés és nem túl hangos
  • eSATA adat interfész
  • Nem rack-up megoldás. Ez az íróasztalon vagy a földön fog ülni.
  • Ideális esetben 6 GB / s SATA III lemezek férhetnek hozzá teljes sávszélességen.
  • Külsõ áramellátás kapcsolóval a kikapcsoláshoz
  • Meglehetősen egyszerű lemezek telepítése / eltávolítása a burkolatból.

Felhasználási esetem szakaszos biztonsági mentés, ahol a lemezek és a ház csak a biztonsági másolatok alatt vannak és forognak.

Kérdés: Van olyan vezérlője, amely támogatja a SATA port-szorzót?
@AdamComerford igen, a jelenlegi házam portszorzót használ, és a rendszerem "ata6.15 néven jelenti: Portszorzó 1.2, 0x197b: 0x0325 r0, 5 port, feat 0x5 / 0xf"
Kettő válaszokat:
Adam Comerford
2015-09-22 21:17:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rendben, ezért a termék régebbi verzióját sikeresen használtam, de nem volt alkalmam a legújabb verziójukat használni. Tapasztalatom elég jó volt ahhoz, hogy általános ajánlást tegyek. Az Icy Dock mostantól egy 4 lemezes házat kínál, sok szép lehetőséggel (beleértve az állítható ventilátorsebességet, porszűrőket, meghajtótálcákat) Black Vortex néven.

Az eSATA interfész használatához portszorzó támogatásra van szükséged, amely a SATA II sebességre korlátozódik (3 GB / s). Meg kell jegyeznem, hogy az USB-t személyesen használtam az Icy Dockon, a FireWire 800-at pedig egy Drobo-n, nem pedig az eSATA-n - az eSATA meghajtókkal végzett kísérleteim gyengék voltak (lehet, hogy csak a balszerencsém volt).

Ezen a ponton ezzel a megközelítéssel csak egy csatorna értékű SATA II sávszélességet (3 GB / s) kap. Ez lényegesen kevesebb, mint egy jól teljesítő USB 3.0 interfész, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az egycsatornás SATA II ~ 300 MB / s-ra van korlátozva a 8b / 10b kódolásnak köszönhetően. Az USB 3.0 valószínűleg felülmúlja az eSATA-t itt, ezért érdemes megfontolni.

Aiden Grossman
2015-09-22 19:13:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Mediasonic Probox jó megoldás az Ön számára. itt található, támogatja az esata és az usb 3.0 verziókat. Meglehetősen jó hűtéssel rendelkezik egy hőérzékelővel, hogy automatikusan megváltoztassa a ventilátor sebességét. Főkapcsolóval rendelkezik, és másodpercenként 6 gigabájtot adhat, ami a maximális, amit egy sata 3 lemezen talál. 4 öblös burkolata is van, és nem rack-up megoldás.

Használtad már a Proboxot? Mennyire hangos?


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...