Kérdés:
DDR4 memória - melyiket válassza
Piotr Falkowski
2015-11-22 04:48:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az összeállításhoz

  • MSI Z170A GAMING PRO (Z170 3xPCI-E DDR4)
  • Intel i5-6500 3.20GHz 6MB BOX
  • A-DATA 240GB 2,5 "SATA SSD Premier SP550
  • Monitor: Eizo FlexScan S1901 (1280 x 1024)
  • GeForce GTX960 4096MB 128bit OC (Armor 2X)

Milyen memóriát vásárolna, és miért?

Sajátos problémák:

  • A jelenleg eladott processzorok akár 2133 MT / s-ot is támogatnak (vagy hiányzott valamilyen modell?), de (gondolom) a gyorsabb kockák is működnek (csökkentett sebességgel), így talán pl. 2400, ha jobb a CAS késleltetése, és nem sok az árkülönbség?
  • Ha a Kingstont választom, akkor szőrösnek vagy vadnak kell mennem? Azt olvastam, hogy a vadember inkább túlhúzott, de nem tudom, mit jelent konkrétan.
  • A "PC4-17000" vagy "PC3-17000" szót gyakran látom az eladott kockákon, de a oldalon. wikipédia, a PC3-17000 a DDR3 szakasz alatt van?
  • Mi legyen a frissítési séma? Növekményes (egy 8 GB-os kocka évente, a legtöbb kocka „újrahasznosításakor”) vagy tételenként (2 * 4 GB, mint 4 * 4 GB, mint 4 * 8 GB a maximális kettős csatorna megszerzéséhez)?

[SZERKESZTÉS]

Felhasználási forgatókönyveim: programozás pár IDE-ben, egyszerre nyitva (60% idő), 100+ Mb adatelemzés (10%), és olyan játékok, mint a Fallout 4 (30%).

Csak Kingstonra gondolsz, vagy hiányzott egy másik versenyző valahonnan?
@Andy Jelenleg úgy gondolom, hogy Kingstone, de örülnék, ha jobb alternatívát találnék.
A PC3-17000 DDR3, a PC4-17000 pedig DDR4, ezért a „PC” előtt vannak a különböző számok.
Kettő válaszokat:
timuzhti
2015-12-06 17:26:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nagyon kevés memóriához kötött feladat van a modern CPU-k számára. A kulcsfontosságú tényezők a kapacitás, a költségek, a késés, a feszültségek és a sebesség, általában ebben a sorrendben. Nem igazán számít, ha egy CPU nem támogatja a RAM sebességét. Szüksége van az alaplap támogatására, és lépjen be a BIOS-ba az XMP beállítás aktiválásához, hogy az a névleges sebességgel, nem pedig az SPD sebességgel fusson.

További részletek nélkül a konkrét munkaterhelésről (ami nagyon fontos), azon kívül, hogy ne szerezzek be Z170-es kártyát, hacsak nem igazán van szükséged extra IO-ra, Smart Soundra, vagy ha K CPU-t akarsz kapni (overclocking), az az, hogy egyenesen 16 GB RAM-ot szerezzek el. Nagyon könnyű 8 GB RAM-ot felhasználni, ha egyszerre több dolgot is végrehajt, vagy ha bármit használ, amely sok RAM-ot használ. A DDR4 ára is csökkent, így ésszerűen megfizethető 2 x 8 GB-os készletek beszerzése, sőt, olcsóbb, mint tavaly 2 x 4 GB-os DDR3-as készlet: A G.Skill Ripjaws 4 sorozat 2400 MT / s 15-15-15-35 készlet 74,99 USD-ért az newegg.com webhelyen. G.Skill az egyik legnagyobb RAM-gyártó, és jó minőségről híres. A mesterlövész-sorozatuknak általában valamivel több a tere, de néhány másodpercet megborotvál egy 10 perces tömörítésből vagy videómegjelenítésből, hogy megemlítsünk néhány memóriához kötött feladatot.

Alapvetően az "overclocking friendly" csak annyit jelent, hogy a gyári órák valamivel kevésbé agresszívek, és hogy még egy kicsit növelheti őket, miközben továbbra is stabil. A PC * ***** elnevezés csak egy másik módja a DDR * **** elnevezésének. A közvetlenül a PC és a DDR után található szám a verziószám, a második szám pedig a sávszélesség MB / s-ban a PC-sémánál, és az órajel MT / s-ban (a valós órajel kétszerese) a DDR-sémánál. Mivel a DDR RAM 64 bites szélességű busszal rendelkezik, és egy bájtban 8 bit található, a PC száma csak 8-szorosa a DDR számának.

Nem igazán számít, hogyan frissít, csak ne feledje, hogy a különböző készletekből származó memória használata lehet instabil. Alacsony az esély, ha ugyanaz a modell, de még mindig ott van. Mivel azonban csak 4 RAM-foglalata van, én csak egy 2 x 8 GB-os készletet kapnék, és egy másikat, ha úgy dönt, hogy ez nem elég. Sok szerencsét.


Kiegészítés: A memória időzítéséről

A memória időzítései megmondják a CPU-nak, mennyi ideig kell várni, mielőtt egy művelet befejezésére számítana a memória chipet, és SDRAM-ban (órajel + frissített RAM), RAM órajel-ciklusokban mérjük (ami a DDR-szám fele). A memória sorokba van rendezve, amelyek oszlopokra vannak felosztva.

A CAS késleltetése meghatározza, hogy mennyi ideig várjon a CPU egy olvasási parancs kiadása után, mielőtt ténylegesen elolvassa az adatokat a kimeneti tűről. Ha ez rövidebb, mint amennyi időbe telik a RAM teljes reagálása, akkor az olvasott feszültség a kimeneti tűn lévő előző feszültség és a kívánt között változik. Ez rossz, és néha összeomlik a számítógép.

De a CAS késleltetés csak akkor teljes latencia, ha a jobb sor már nyitva van! Ha nincs nyitva egy sor, akkor a CPU-nak először ki kell adnia egy aktiválási parancsot, és várnia kell. Ez a következő szám, a tRCD, az RAS-CAS késleltetés.

A harmadik szám a tRP. A Soros feltöltési idő az az idő, amelyre várnia kell az Előfeltöltés és az Aktiválás parancs között; a sor bezárásához szükséges idő, ha rossz van nyitva.

Végül az utolsó szám alapvetően CAS + tRCD, majd egy kicsit több. Ez az a minimális idő, amíg egy sor aktív lehet. Van még egy kicsit, hogy a memória befejezze a feszültség átadását.

Köszönöm a választ. Követelményeim: programozás pár IDE-ben egyszerre megnyílt (60% idő), 100+ Mb adatelemzés (10%) és játékok, mint a Fallout 4 (30%). Szeretném a MoBo-t túlbiztosítani, és szeretném túlhúzni az i5-6500-at (nem a K-t).
@PiotrFalkowski nem vagyok teljesen biztos benne, hogy nem K CPU-kkal engedélyezett-e, de a Skylake-hez hasonlóan, mint a Nehalemnél, a PEG és a DMI órák is teljesen el vannak választva, és * képesnek kell lennie arra, hogy problémamentesen túllépje a rendszerbuszt. Látom, miért keresi a lezárt i5-eket. A 6600K ára jelentősen meg van fújva, hacsak nem véletlenül van szerencséje mikrocentrum közelében élni. Még mindig javasolnék 16 GB RAM-ot, de ez csak azért lehet, mert a Brackets + 50 fülek a Chrome halmozott RAM-ot használ. Bárcsak lenne egy második (vagy nagyobb) monitorom.
Peter Zhu
2015-11-30 08:49:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A RAM órajel-sebessége nem sokat befolyásolja a számítógép teljesítményét (ha egyáltalán). A RAM gyorsabb futtatása növelné a CAS késleltetését, ami annyi órajel-késés, amennyi a RAM-ban van (az alacsonyabb, jobb). De az előnye a gyorsabb átviteli sebesség lenne. A sebesség csökkentése alacsonyabb CAS késést, de lassabb átviteli sebességet jelent. Normál célból a különböző órajelek nem sok különbséget mutatnak. De ha szuper nagy teljesítményű RAMDisk (vagy hasonló alkalmazások) futtatását tervezi, akkor a gyorsabb RAM jelentős előnyökkel jár. Amikor a RAM-ot választom, megvásárolom a legolcsóbb, megbízható márkától származó és esztétikus megjelenésű RAM-ot (szép megjelenésű hőszóróval).

A Kingston Fury és a Savage közötti választáshoz a mit akarsz csinálni a RAM-mal. Ha nagyobb a költségkerete, és több overclockot szeretne, akkor menjen a Savage oldalra. Ha alacsonyabb a költségvetése és / vagy nem fogja túlhúzni a RAM-ot, akkor menjen a Fury-val. Valójában nincs hatalmas különbségük.

Valóban nem kellene frissítenie a "sémát". Általában 2 vagy több helyet hagynék üresen (hacsak nem teszem ki a RAM-ot a számítógép építésekor), hogy később frissíthessem. Csak akkor frissítem, amikor szükségem van rá (pl. Az általam készített dolgokhoz több RAM szükséges), és nem "ütemezés szerint", és ezt Önnek is meg kell tennie.

Helyes, mint az, hogy egy 2133 Mhz CL15 kocka válaszideje ** 1/2133000000 * 15 = ~ 7 ns ** és 2400 MHz CL12 ** 1/2400000000 * 12 = 5 ns **? Második kérdés: Várakozunk-e a CPU-ciklusokkal, tehát ha a CPU-óra kétszer olyan gyors, mint a RAM-óra, akkor a CAS késése felére csökken?
_Válasz az 1. kérdésre: _ Igazad van. _Válasz a második kérdésre: _ A Wikipédiából származik: "A szinkron dinamikus véletlen hozzáférési memória (SDRAM) egy dinamikus véletlen hozzáférési memória (DRAM), amely szinkronizálva van a rendszerbussal." Tehát a ** rendszerbusz ** órájának növelése csökkenti a CAS késését, de a rendszerbusz túlhajtása nagyon veszélyes.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...