Kérdés:
Mire kell figyelnem a pixelsűrűség / számlálás mellett, ha jó kamerával rendelkező okostelefont választok?
user16
2015-09-09 22:25:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Számos helyen olvastam online, hogy egy jó okostelefon-kamera nem csak a pixelek mennyiségétől függ. Szóval, mit kell még keresnem ahhoz, hogy jó fényképezőgépet válasszak okostelefonon?


Elnézést kérek a közösség elölről, mert nem értem egyértelműen a követelményeim specifikációit; A szürkületet megelőzően két szivárványról készítettem fényképet (nagyon ritka dolog). Nekem Nokia 6700c (5 MP) & készítette a fényképet, de sajnos a szivárvány kivételével az összes a fotón volt. Ezután a laptopom elülső fényképezőgépével (HP 2000) & készítettem a fényképet, bár csak 2 MP volt, képes volt elkészíteni a szivárvány képét, de csak egyetlen, finom szemcsékkel körülötte (amit guglizás után úgy láttam, hogy zaj ; hála a @feetwet-nek). Tehát a 2MP jobban teljesített, mint az 5MP! De a fénykép még mindig nem volt elég tiszta ahhoz, hogy elkapja a második szivárvány képét. Ezenkívül soha nem tudtam egy távoli repülőgép képét sem telefonon, sem laptopon keresztül elkészíteni; nem számít, milyen közel van a repülőgép, mindig pontként jelent meg a fotón, de a laptop még mindig jól teljesített w.r.t. a telefon. Szeretek képeket készíteni a felhőkről, az égről, a hold glóriájáról, a repülőgépekről, a lebegő madarakról stb. pixel. Azt is szeretném tudni, hogy mit kell használni annak érdekében, hogy eltávolítsam ezeket a szemcséket, vagy zaj & szürkületkor vagy azt megelőzően készítse el a szivárvány képét; mindehhez fontos a pixel vagy valami más?

Szeretne telefont venni a fényképezőgéphez? Gondolom, megvan az az előnye, hogy a fényképezőgép beépül a telefonba, de ha ez nem fontos az Ön számára, akkor érdemes megnéznie, hogy pontot szerezzen, és lőjön.
@user36790, egy jó kérdés lenne: "Gyengén megvilágított éjszakai klubokban szeretnék képeket készíteni. Mire kell figyelnem a pixelszám mellett egy okostelefonos fényképezőgépben?" vagy "Akciófelvételeket akarok készíteni a focizó fiamról. Mit kell keresnem a pixelszám mellett az okostelefon fényképezőgépében?".
Azért zártam le ezt a kérdést, mert ez inkább egy általános tanács típusú kérdés, amely [már nem tartozik a hatálya alá] (http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/questions/343/do-we-still-want‌ általános tanácsok-kérdések / 345 # 345).
@Undo, Ugyanaz a megjegyzés, mint a http://hardwarerecs.stackexchange.com/questions/50/should-i-find-a-processor-with-hyper-threading#comment2344_50. Szintén http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/a/133/140
@Pacerier Ez a metakérdés, amelyhez linkelt, a webhely kezdetektől fogva származott, amikor mégis tudtuk kezelni ezeket. Kérjük, küldjön választ a [jelenlegi szál] -ra (http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/q/343/1), ha van hozzáfűznivalója.
Három válaszokat:
ArtOfCode
2015-09-09 22:34:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Általános útmutató a kamerák megvásárlásához itt alkalmazható. Számos fontos szempont van:

 • Képpontok
  Ez az a felbontás, amelyet a képérzékelő képes rögzíteni. Minél nagyobb a szám, annál több részletet kap a képen. Ez azonban kombinálódik a következő ponttal:
 • Érzékelő mérete
  Minél nagyobb az érzékelő, annál nagyobbak lehetnek a pixelek. És minél nagyobb a képpont, annál jobb a képminősége. - mondta Nuff.
 • Nagyítás típusa
  A zoom csak egy része, ez. Nézd az optikai vagy a digitális zoomot - röviden: az optikai zoom lencséket használ, hogy a kép közelebb kerüljön az érzékelőhöz, míg a digitális egyszerűen felnagyítja a képet. Az optikai eredmények jobb minőséget eredményeznek, mert a kép mérete nem változik, de általában terjedelmes, mivel mozgó objektívre van szükség. A digitális viszont mindent felnagyít, elveszíti a részleteket és a felbontást, és a zajt is láthatóbbá teszi. A legtöbb telefon egyszerűen azért használja a digitális technológiát, mert nincs helye zoomobjektív beépítésére a kamerájába.
 • Nagyítási tartomány
  Ez az a szám, amely ilyen formátumban érkezik "8x digitális zoom" vagy "32x optikai zoom". Minél nagyobb a szám, annál távolabb lehet érzékelni a dolgokat. Vigyázzon - a nagy digitális zoomok gyakran pixelezett képeket eredményeznek. A telefonnal gyakran egyszerűen közelebb kerülhet a témához - a 8x gyakran megfelelő.
Kár, hogy sok viszonteladó nem sorolja fel az érzékelő méretét.
@Gram Ugyanaz a kérdés itt: Hogyan talál részletes információkat az érzékelőről? Jelenleg egy Huawei Ascend P7-et használok. Az egyetlen információ a Huawei kamerájáról a ** 13MP AF BSI F2.0 **. [specifikációk] (http://consumer.huawei.com/en/mobile-phones/tech-specs/ascend-p7.htm)
@ArtOfCode, Nem maga a Kamera alkalmazás hozna nagy változást az okostelefonos kamerákról?
@Pacerier Az alkalmazást a kamera fizikai képességei korlátozzák, kép szempontjából. Persze, kaphat olyan képzeleteket, mint az utómunkálatok egy alkalmazásban, de jó kamera nélkül az alkalmazás semmi.
Hozzáadnék még egyet ehhez a listához a telefonkamerákhoz - jó képstabilizációs támogatás. Megszabadulhat anélkül, hogy egy hagyományos fényképezőgépet használna (vitatható pont és lövés esetén), de egy telefon esetében elengedhetetlen az elmosódott eredmények elkerülése.
Adam Comerford
2015-09-10 22:12:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A funkciók általános listáját, amelyet érdemes figyelembe venni, mások elég jól lefedték, ezt kissé más szögből fogom kezelni:

Mennyire fontos számodra a kamera?

Több vagy kevésbé fontos, mint a telefon funkciói, vagy például a telefon operációs rendszere? Vannak olyan lehetőségek, amelyek a kamerát telefonon keresztül prioritásként kezelik, például a Samsung Galaxy S4 Zoom. Inkább egy kamera, amely történetesen telefon, mint egy fényképezőgéppel ellátott telefon. A zoom 10-szeres optikai zoomot ad, és egy barátom, aki sokat vett részt konferenciákon és blogolt, nagyon szerette. Személy szerint kissé túl terjedelmesnek találtam, és más dolgokat helyeznék fontossági sorrendbe.

Ha a költségvetés nem okoz gondot, de nem szeretne dedikált kamerát, a legtöbb dologhoz használhatja a szokásos telefonkameráját, majd kap egy QX100-at vagy hasonlót ( QX sorozat) a Sony-tól, amely Carl Zeiss lencsét és külön érzékelőt ad a telefontól.

Ezután ügyes kísérleteket kap a digitális készítésre. a nagyítás nem szopás, mint például a Lumia 1020, amely 2,7-szeres nagyításnak felel meg 5 megapixeles felbontásban. Ehhez azonban jól kell lenned a Windows operációs rendszerrel szemben az Android vagy az iOS rendszerrel.

Végül utálom, hogy olyasvalamire mutassak, amely a cikk írásakor még nem áll rendelkezésre (de várhatóan a nagyjából a következő hónapban), de úgy tűnik, hogy az Asus Zenfone Zoom édességet érhet el - háromszoros optikai zoom, még mindig vékony, Képstabilizációs támogatás, Android OS és így tovább.

+1; Jó pont, uram. A telefonnak, a fényképezőgépnek és a fényképezőgéppel ellátott telefonnak azonban határnak kell lennie.
Határozottan lejövök az egyenlet telefon oldalán, de látom, hogy valaki azt akarja, hogy fordítva legyen. Tekintettel az elsődlegesen telefonos modellek és az elsősorban kamerák jelenlegi arányára, úgy tűnik, hogy a piac általában is torzít
Mark
2015-09-19 01:42:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tekintettel az aktuális fényképezőgép hiányosságainak leírására, nagy szenzorral rendelkező fényképezőgépet szeretne (jobb gyenge fényviszonyok és kevesebb "zaj"), nagyon nagy optikai zoomtartományt és nagyon széles látószögű nézetet .

Fokban mérve a szivárványhoz 84˚ (vagy nagyobb) látómezőre, a távoli repülőgépre pedig 5˚ (vagy kisebb) látómezőre van szükség.

"35 mm-es egyenértékű gyújtótávolságban" mérve szivárványhoz 19 mm-es (vagy rövidebb), távoli repülőgépnél 500 mm-es (vagy hosszabb) gyújtótávolságra van szükség.

Nagyítási tényező (például "10x" vagy "4x") értelmetlen anélkül, hogy ismerné a zoom tartomány egyik végének fókusztávolságát / látómezőjét. Szüksége van legalább 25x optikai zoom tartományra; tekintettel arra, hogy a gyártók általában a teleobjektum helyett a teleobjektív felé tolják el a zoom tartományt, lehet, hogy sokkal magasabbra kell menned - ez drágább lesz, a képminőség pedig a zoom tartomány szélső végén rossz lesz.

A pixelszám általában az egyik legkevésbé fontos kritérium a fényképezőgép kiválasztásakor. e két kép egyikét 6 MP-os kamerával, míg a másikat 10 MP-es kamerával hozták létre és kicsinyítették. Szerinted melyik melyik?Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...